- 3 -
29. marraskuuta 1999

Yleisökin jännitää Arjan rinnalla - Istumajärjestys selviää - Kierrokset nousevat - Hengähdystauko - Taivas repeää - Televisiokoettelemus: Enkelin Silmin

Kierrokset nousevat

      Konsertin orkesteri, Fortunan juhlakokoonpano saapuu lavalle pareittain keskelle laskeutuvia portaita pitkin. Tunnelma tiivistyy. Perässä seuraavat tanssijat. Orkesterinjohtaja K i m m o   G r ö h n  ei turhaan viivyttele - "Kuningaskobran" alkusoinnut alkavat kaikamaan. Nyt aika tuntuu hyvinkin pitkältä, alkusoitto ei tunnu päättyvän ollenkaan. Lavan takana olevat verhot heilahtavat - Täällä tänään: Arja Koriseva!


      Kuningaskobran esitys ja sovitus mukailee kevään konserttikiertueen aloitusta. Tanssiryhmä huolehtii koko lavan täyttävästä mahtavasta massasta. Arjan vaatetus on hieno ja luonteva, eikä liian räikeä. Maskeeraus kaikkine kimalluksineen antaa hieman vieraan vaikutelman, mutta silti se sopii, sillä kyseessä on todella vuosituhannen viimeisen vuosikymmenen tärkein tapahtuma - ja hän, keskisuomalaisen kauppiaan iloinen tytär on tänään tuhansien ihmisten ajatusten keskipisteenä..

      Vaikka salin etuosassa näkymä on erilainen kuin taaempana, on siinä omat hyvätkin puolensa. Tilannetta voisi verrata laajakangaselokuvaan - lavan tapahtumat täyttävät koko näkökentän. Kaikki yksityiskohdat, ilmeet ja tunteet välittyvät katsojalle. Arja hieman kompuroi portaissa lavalle lasketuessaan. Arjan kertoessa omat terveisensä Kuningaskobra-esityksen jälkeen hengästyminen voisi johtua vauhdikkaasta tanssista, mutta nyt kyse on Arjan jännittämisestä! Ihana nähdä Arja tuollaisena, hän on yleensä näissä asioissa niin rautahermoinen. Nyt näkee, kuinka posket tärisevät. Niin täristään katsomossakin.

      "Naisen tie" jatkaa suurten tanssiesitysten linjaa. Konsertti poikkeaa kuitenkin huomattavasti kevään esityksistä. Heti alussa tulee voittolaulun "Kultaiset korvarenkaat" vuoro - laulu keskeytyy tangokuningas R i s t o   N e v a l a n  saapumiseen. Risto kajauttaa ilmoille "Arja, olet elämäni nainen". Arja itse kuuntelee esitystä tiukasti - voi vain kuvitella millaiset fiilikset Arjan sisällä liikkuvat tässä tilanteessa. Jo ulospäin oli nähtävissä hermostuneisuutta. Arjan tunteet välittyvät lähikatsojille uskomattomalla herkkyydellä. Arja pystyy siirtämään ilon ihmisiin, vastaavasti myös jännityksen ja latauksen siirtäminen näyttää onnistuvan - mutta se ei haittaa - nyt haluamme elää tässä hetkessä mukana - joka tunteessa ja purkauksessa, sitä varten olemme tulleet tänne! Voi tyttö parka… Sanat sekoavat tangoissa.

      Vauhdikkaat tanssiesitykset jatkuvat alussa pidempään kuin keväällä. Niinpä mitään tunnelman ja kiihkeyden laskua ei esiinny. Lavalla käynnistetään "Taakse taivaanrannan" huimine temppuineen: A n t o n   L a i n e  ja J a r k k o   V a l t e e  nostavat Arjan ylös olkiensa varaan. Arjan huima pyöritys Antonin kainalossa kuvattiin Ilta=Sanomiinkin elokuussa. Tämä on jotain sellaista, joka pitää nähdä paikan päällä!

      "Kevätvalssi" tuo herkän tunnelman, mutta ei minkäänlaista purkautumista. Tunnelma on suorastaan kiihkeän herkkä, kiihottunut. Anton Laine valssaa Arjan kanssa upeasti. Mukana on myös kohahduttava temppu, jossa Anton heittää Arjan itsensä ylitse.      Konsertti muodostuu luonnollisesti useista potpureista, joihin on upotettu Arjan suosituimpia lauluja näiden kymmenen vuoden ajalta. Konsertin alkupuoliskon tanssinumero koostuu Marco Bjurstömin ja Arjan vauhdikkaasta polkkaesityksestä - V e i j o   L a i n e  johtaa harmonikallaan tanssiparin aivan hulvattomiin lentoihin. Nyt ei hametta väistellä - Arjan tiukka housupuku on hienouden lisäksi tarkoituksenmukainen! Esitys on valloittava.

      Stetsonit päähän ja suoraan villin lännen aikaan. "Pyssyllä ei miestä saa" -esitys on jo tuttu keväältä. On hyvä, että osa materiaalista on tuttua, muuten kyky vastaanottaa esityksen tapahtumia voisi mennä pahasti tukkoon: Äänen, näkymien ja tunteiden määrä on valtava. Yleisö elää mukana, taputtaa lähes joka laulussa - se on hyvä, sillä me olemme täällä nyt Arjaa palvelemassa - tästä tehdään ikimuistoinen ilta Arjalle! Tämä YLEISÖN lataus on saatava välittymään lavalle.

      "Valloitan koko maailman" kaikuu saliin tanssiryhmän saapuessa lavalle Arjan tunnetuimissa esiintymisvaatteissa. Tässä drag-show'n piirteitäkin saavassa esityksessä on mukana mm. sadetakki Laulavista sadepisaroista, J u k k a   R i n t a l a n  punainen iltapuku tangokonserteista, sisko E i j a n  luoma fantastinen musta samettinen housupuku vuoden 1992 euroviisuista ja Arjan punainen voittopuku tangomarkkinoilta. Tangomarkkina-asuun pukeutuneella L a s s e   M u u r o s e l l a  on komeasti vaalennettu otsatukkatöyhtö.

Edellinen sivuSeuraava sivu - Ylös

Näet ArjaWordin hienompana, jos hankit uudemman Internet-selaimen!