- 2 -
29. marraskuuta 1999

Yleisökin jännitää Arjan rinnalla - Istumajärjestys selviää - Kierrokset nousevat - Hengähdystauko - Taivas repeää - Televisiokoettelemus: Enkelin Silmin

Istumajärjestys selviää

      Kenraaliharjoitukset kuuluvat salin oviverhojen lävitse. Kappaleet ovat melkolailla itsestäänselvyyksiä: "Memory" - "Rakastunut nainen"… Yleisön määrä Areenan käytävillä ja ravintoloissa kasvaa - saliin pääsy viivästyy, mutta lopulta salin verhot aukeavat ennen puoli seitsemää. Permannon kirjainkoodit kuvaavatkin katsomon lohkoja, joista kolme ensimmäistä on aivan edessä. Yllätyn itse, kun kasvatan kuulemaani mainettani eturivissä istujana. Paikka on eturivissä ja keskellä - lattian keskisauma kulkee penkin keskeltä. Niille, jotka miettivät, miten tämä tapahtuu, kerrottakoon: "Yksi paikka, ensimmäisestä rivistä, keskeltä. Tämä todella tarkoittaa mahdollisimman EDESTÄ ja KESKELTÄ." ovat yksinkertaiset käyttämäni virkkeet. Siinä kaikki. Se on paljon helpompaa kuin hankkia lippu "edestä-mutta-ei-ihan-vaan-siitä-joo-jostain…"

      Istumapaikoilla odottaa hieno konsertin käsiohjelma ja korvatulpat. Tarvitaanko täällä näitäkin? PA:ihan puskee äänen tuonne salin takaosaan. Valaistusrakenteet, massiiviset äänentoistolaitteet ja videokankaat sopivat Areenan mahtipontisuuteen. Infrastruktuuri tuntuu olevan kunnossa - nyt jännitys keskittyy tulevaan konserttiin ja sen sisältöön.

      Hieman ennen seitsemää M a r c o   B j u r s t r ö m  tulee lämmittämään yleisöä. Jännitys on kova, sillä ääntä ei yleisöstä aluksi lähde. Marcon lämmitystuokio onkin tarpeen, sillä näin tunnelma on innostuneen vapautunut heti konsertin alusta alkaen - muuten ylijännittyneet ihailijat voisivat olla alussa suoraan sanoen takalukossa. Kuinkahan esiintyjiä on psyykattu lavan takana, kun yleisökin tarvitsi sitä?

Edellinen sivuSeuraava sivu - Ylös 

Näet ArjaWordin hienompana, jos hankit uudemman Internet-selaimen!