- 4 -
29. marraskuuta 1999

Yleisökin jännitää Arjan rinnalla - Istumajärjestys selviää - Kierrokset nousevat - Hengähdystauko - Taivas repeää - Televisiokoettelemus: Enkelin Silmin

Hengähdystauko

      Kahdeksan aikaan on konsertin ensimmäisen puoliskon tunnelmat koettu. Tunnelma vapautuu, mutta vain hieman. Fanit siirtyvät heti keskustelemaan keskenään ja kertomaan tuntojaan. Se on jonkinlaista ryhmäterapiaa, jota kaikissa suurissa mielenjärkytyksissä tarvitaan. Ihmettelyä esiityy myös siitä, kuinka osa oli joutunut katsoman C-lohkoon, paikkaan jossa pääasiassa oli Arjan sukulaisia ja muita läheisiä, kuten esimerkiksi aviomies J u h a - P e k k a ,  isä E r k k i  ja äiti S e n j a .  

      Onneksi tässä konsertissa juontajaa on käytetty säästeliäästi. Vaikka Arja rauhoittui selkeästi ensimmäisen puoliskon aikana, ei esityksen jännitystä olisi saatu välitettyä yleisölle yhtä helposti ulkopuolisen juontajan puheen kautta. Tunnetta se jännityskin on!

      Väliajalla tuhannet ihmiset pakkautuvat hallin ravintoloihin, jotka eivät ehdi palvelemaan yleisöä kovinkaan hyvin. Myös Arjan fanituotteiden myyntitiskeillä jonot ovat melkoisia. A n s s i   N y k o p p  isännöi alakatsomon käytävän iso myyntipöytää, S a i l a   B o v e l l a n i n  emännöidessä kolmoskerroksen tiskiä. Puoli tuntia kuluu tungoksessa nopeasti.


      Konsertin toinen puolisko alkaa ajallaan. Taustaverhoihin heijastettu suurkaupungin kuva viittaa siihen, että kevään kiertueelta unohtunut "Kun ilta saapuu kaupunkiin" -laulut ovat tällä kertaa edustettuina. Ja tämä odotus palkitaan Kimmo Gröhnin upealla ja erilaisella sovituksella.

      Tuttu juttu jatkaa esitystä. Arja siirtyy lavalta yleisön joukoon ja siirtää konsertin kiihkeää tunnelmaa ainakin niihin herrasmiehiin, joiden sylissä hän käy istumassa. Tanssijat saapuvat permannon käytävää pitkin lavaa kohti tanssien. Potpuri vie suoraan lavan reunalle Antonin syliin "Rakkaus saa mut muuttumaan" laulussa.


      Toisen puoliskon alun massiivisen tanssiesitykset ovat mm. "Kattojen Primadonna" ja voimakkaan rytmin omaava "Tähtien katse". Tuntuu siltä kuin katsomo olisi laulanut Tähtien katseen taustaääniä " E n ,   e n   m i l l o i n k a a n   n ä i n   o o   t u n t e n u t ... "  Tunnelmaa tasataan Kimmon ja Arjan tutulla duetolla "Kun minuun kosketat". Esityksen jännittävyys ja kiihkeys ei katoa, vaikka helpeä duetto johdattaa esityksen pianomusiikkiin - Arja asettuu pianon ääreen jakkaralle ja konserttipianisti J o u n i   S o m e r o  saapuu säestämään. Pienessä valospotissa laulettu "Kielletty leikki" tuo lisää latausta uudella tavalla.


      Konsertin seuraavana vierailijana nähdään L a u r a   V o u t i l a i n e n .  Tunnepiikki katsomossa Arja-fanien keskuudessa saadaan aikaan, kun Arja lipuu lavalle laulamaan Lauran kanssa turkisliivin ja todella tiukan, kiiltävän ja punaisen vatsan paljaaksi jättävän luomuksen peittämänä. Vaate on järisyttävän teknoseksikäs. Arja ja Laura esittävät niitä lauluja, joita Arja lauloi aikoinaan uraansa aloitelessaan seitsemänkymmenluvun lopulla. Mukana on kaikkea Apinamiehestä Abban "Waterloohun". Lavalla nähdään myös iso ja notkea apinamies tyttöjä riepottelemassa.

      Arja jättää Lauran lavalle piruiltuaan hauskasti Lauran iästä: "Näitä me laulettiin sisareni Eijan kanssa silloin 21 vuotta sitten kun aloitimme laulamisen. Sinä [Laura] et ollut vielä kai syntynytkään silloin!" Laura jatkaa omalla soololaulullaan, joka tuo hengähdystauon Arja-yleisölle: muutama minuutti aikaa pureskella saatuja aistiärsykkeitä.

      Konsertti kiihtyy loppua kohti, nyt menään salissa täysillä kohti kliimaksia. Tulisuihkut räjähtävät lavalla - taustaverhot repeävät - esille tulee Rauma Junior Big Band johtajanaan R e i j o   " T a k k u "   Y l i n e n .  Tätä yllätystä ei ole painettu edes ohjelmalehtiseen. Big band säestää upean lavan täyttävän tanssiesityksen, tässä ei todellakaan lauleta. Kahdeksan ihmisen valtava yhteiskoreografia, mustat vaatteet ja töyhtökampaukset mykistävät ja hauskuttavat. Tässä yleisöllä on korvinkuultavasti hauskaa: kaikki eivät ole odottaneet Arjalta tällaista.

      Big band sopii myös laulun taustalle, kuten monet Arjaa seuranneet ovat viime kuukausina oppineet. Takku johtaa Arjalle laulettavaksi "Luotan timantteihin vain" ennen taustaverhojen sulkeutumista.

Edellinen sivuSeuraava sivu - Ylös
 

Nšet ArjaWordin hienompana, jos hankit uudemman Internet-selaimen!