Tilisiirtolomakegeneraattori

Tee itsellesi asianmukaiset tilisiirtolomakkeet

Tämän generaattorin avulla pystyt tekemään tilisiirtolomakkeen haluamillasi tiedoilla täytettynä. Tilisiirtolomakkeeseen generoituu valintasi mukaan viitenumerosäännöt täyttävä viitenumero, suomalainen pankkiviivakoodi ja jopa nykyaikainen QR-koodi, joka toimii esim. mobiilipankkisovelluksissa. Valmis lomake on PDF-muotoinen, joten voit joko tulostaa sen paperille tai liittää sellaisenaan esim. sähköpostin liitteeksi. Voit myös tulostaa monta lomaketta yhdellä kertaa.

Tilisiirtolomakkeet noudattavat 26.8.2014 käyttöön otettua Tilisiirto-opasta, joten pankin BIC-koodia ei enää tarvita EU/ETA-alueen maksuissa. (QR-koodi on edelleen vanhaa BIC-koodillista versiota 1, sillä suomaisten pankkien kännykkäsovellukset eivät ole olleet ajan tasalla European Payments Councilin määräysten suhteen.) Saajan tilinnumeroina voi nyt käyttää myös ulkomaalaisia IBAN-tilinnumeroita, vaikkakin joidenkin maiden pitkät tilinumerot sopivat huonosti suomalaiseen tilisiirtolomakkeeseen.

Saajan tiedot

(yhteensä enintään kolme riviä – QR-koodi sisältää vain ensimmäisen rivin)

QR-koodi on mahdollinen vain jos saajan nimi on annettu.

(suomalaiset tilinumerot voi antaa joko perinteisessä tai IBAN-muodossa)

Viivakoodi ja QR-koodi sisältävät vain ensimmäisen tilinumeron; lisäksi viivakoodi on mahdollinen vain, jos tämä tilinumero on suomalainen.

* Pankkilyhenne tarvitsee kirjoittaa vain, jos tilisiirtoon ei tulostu oikeaa lyhennettä automaattisesti.

Maksun tiedot

  (tilisiirron viitenumero ilman viimeistä merkkiä)
(x,xx – voi jättää myös tyhjäksi)
  (pv.kk.vvvv – voi jättää myös tyhjäksi)
(yhteensä enintään viisi riviä – voi jättää myös tyhjäksi)

Jos haluat maksajakohtaisen kiinteän viitenumeron, laita tähän kenttään ensimmäiselle riville asiakasnumero (vähintään 100), josta viitenumero muodostetaan.

Viitenumero (viitenumeron puuttuessa QR-koodi sisältää Tiedonanto-kentän ensimmäisen rivin)
(yhteensä enintään 12 riviä – voi jättää myös tyhjäksi)

Viitenumeron puuttuessa QR-koodi on mahdollinen vain, jos tämä kenttä ei ole tyhjä.

* Jos jätät euromäärän tyhjäksi, voit tulostaa laskupohjia valmiiksi etukäteen ja täyttää niihin summan käsin aina tarpeen mukaan. Vaikka euromäärä puuttuisi, laskupohjiin tulostuu silti viiva- ja QR-koodit (koodien käyttäjältä kysytään tällöin euromäärä erikseen).

  (toistuville maksuille – edellä valitusta laskunumerosta alkaen)
Lomakkeen kieli (laskuosa on aina vain suomeksi tai englanniksi)

 

(tyhjennä kentät käytön jälkeen, jos et halua tietojen tallentuvan tälle koneelle seuraavaa käyttökertaa varten)

laskun lisätiedot (ei vaikuta tilisiirto-osaan)

(jos tyhjä, sopiva otsikko valitaan automaattisesti)
(valitse, jos haluat päiväyksen automaattisesti)
Laskun numero (valitse tämä, jos numeroit tulosteet käsin)

(yhteensä enintään 13 riviä – jos tyhjä, "Tiedonanto"-teksti näkyy tilalla)

Käytä hyvityslaskussa negatiivista kappale- tai euromäärää.

* Syötä erittely riveittäin, erottaen sarakkeet pystyviiva- tai sarkainmerkeillä:
Tuotenimike | Määrä | Yksikkö | Yksikköhinta | Alv. % | Yhteensä euroa (laskentatoiminto laskee)
(myös vapaamuotoiset tekstirivit sallitaan, laskentatoiminto jättää ne huomiotta)

(laskentatoiminto päivittää myös maksun summan)Virtuaaliviivakoodi (hyödytön paperille tulostettavissa lomakkeissa)

Saajan lisätiedot (ei vaikuta tilisiirto-osaan)


(kopioi tähän JPEG/GIF/PNG-kuvatiedoston suora URL-osoite tai valitse kuva tietokoneeltasi)
(tietokoneelta valittua kuvaa ei tallenneta, vaan se pitää valita uudelleen jokaisella käyttökerralla)

(kukin enintään viisi riviä)

Tämä online-tilisiirtolomakepohja on tarkoitettu lähinnä satunnaiseen laskutukseen. Generaattorin avulla voi tulostaa selkeät lomakkeet esim. pienen taloyhtiön vastikelaskuja varten. Muista arkistoida laskujen tiedot myös itsellesi! Ammattimaiseen laskutukseen suosittelen asianmukaisen taloushallintaohjelmiston käyttöä.

Tilisiirtogeneraattoria pystyy käyttämään myös suoraan muodostamalla URL-osoitteen, joka sisältää tilisiirtoon tarvittavat tiedot. Kokeile vaikkapa yksinkertaista Excelillä toteutettua laskutusohjelmaa, joka sopii pienimuotoiseen laskutukseen ja jota voit edelleen täydentää helposti. Toinen esimerkki on saatavilla Google Sheets -pilvipalvelussa (esimerkkiin en anna suoria muokkausoikeuksia; jos haluat hyödyntää sitä, kirjaudu sisään Google-tunnuksillasi ja sen jälkeen luo oma kopiosi esimerkkityökirjasta).

Mikäli tulostat lomakkeen, tee se hyvälaatuisella (laser-) tulostimella 70–110 g/m²:n A4-paperille (tavallinen kopiopaperi). Mustesuihkukirjoittimien tulosteista pankkiviivakoodi/QR-koodi ei välttämättä ole luettavissa. Muista tulostaessasi, että tilisiirto-osan alueella paperin kummallakaan puolella ei standardin mukaan saa olla mitään merkintäjä tai kuviointeja. Aseta myös tulostusikkunan Page scaling -asetus arvoon None (tai poista Shrink oversized pages to paper size -valinta), jotta lomake tulostuisi tarkalleen oikeassa koossa.

Vinkki: Tilisiirtotyökalua ylläpidetään harrastuspohjalta ilman mainoksia mahdollisimman halvalla palveluntarjoajalla. Tekniset ongelmat voivat joskus estää tämän generaattorin toiminnan. Generaattorin toiminnalle ei anneta takuuta; jos ongelmia ilmenee, niin kannattaa toki ilmoittaa niistä . Yritän korjata niitä sitten ehtimiseni, osaamiseni ja viitsimiseni mukaan. Paperilaskutusta varten voit ongelmien varalle tulostaa esitäytettyjä lomakkeita "varastoon" ilman laskunumeroita. Valitse näille varalomakkeille "laskunumerot" täysin erillisestä sarjasta (uniikkien viitenumeroiden muodostamiseksi), poista laskunumeroiden tulostus ja kirjoita oikea virallinen juokseva laskunumerosi tulosteeseen käyttöhetkellä käsin.

 
To see PanuWorld's finest appearance, update your web browser!