Etunimikone

Etsi haluamiasi kirjaimia sisältäviä etunimiä

Nimipäivähakuja on netti pullollaan Helsingin Yliopiston Almanakkatoimiston antamien vapauksien rajoissa, mutta niistä ei juuri ole apua silloin, kun nimi ei ole tiedossa eikä nimipäivän päivämäärälläkään ole väliä.

Joskus voi tulla tarve ideoida etunimiä ja uusien nimien voidaan haluta soivan "hyvin" yhteen aiempien kanssa (esim. ollakseen samakaltaisia, mutta riittävän erottuvia). Eli, jos haluat etsiä etunimiä tai sen kaltaisia tekstikriteerein (esim. alkukirjain, viimeinen tavu, pituus, tietyt kirjaimet tms.) olet oikeassa paikassa.

Etsi etunimiä


Luettelee etunimet, jotka täyttävät kirjoitetut ehdot (yksi tai useampi):
? = mikä tahansa yksi kirjain
* = nolla tai useampi mikä tahansa kirjain
# = mikä tahansa yksi suomenkielinen tavu
! = ensimmäisenä merkkinä poistaa nimet, jotka täyttävät ko. ehdon
Esimerkki: 3–4-kirjaimiset A-kirjaimella alkavat nimet,
joissa myös V-kirjain mutta eivät pääty O-kirjaimeen:
??? JA a*v* JA !*o
TAI
???? JA a*v* JA !*o

JA JA JA
TAI
JA JA JA
TAI
JA JA JA


Luettelee etunimet, jotka täyttävät kirjoitetun säännöllisen lausekkeen.
Säännöllisten lausekkeiden muodostamista ei mahdu opastamaan tässä,
mutta aiheeseen tutustumisen voi aloittaa vaikkapa Wikipediasta.
Esimerkki: 3–4-kirjaimiset A-kirjaimella alkavat nimet,
joissa myös V-kirjain mutta eivät pääty O-kirjaimeen:
^a(?=.*v).{1,2}[^o]$

 

Etunimikone hakee nimiä listasta, jossa on yli 4500 nimeä pääosin läheisistä kulttuureista (suomalainen, suomenruotsalainen, saamelainen, ortodoksinen). Mukana on myös ihan keksittyjä etunimenkaltaisia sanoja. Voin täydentää nimilistaa uusilla nimillä viitsimiseni mukaan. , jos sinulla on itse kirjoittamasi tai muuten oikeuksiltaan vapaa aiheeseen sopiva nimilista ja haluat ne mukaan hakutuloksiin muiden iloksi.

Tyttöjen ja poikien nimiä ei ole eroteltu erikseen, vaan hakutulos sisältää molempia. Joissain tapauksessa nimen sukupuoli ei edes ole yksiselitteinen. Väestörekisterikeskuksen palvelusta voi arvioida, kummalle sukupuolelle nimeä viime vuosina on annettu. Tilastoista huolimatta sopivuus oikeaksi nimeksi on tarkistettava erikseen.

Nimien tavut on määritelty automaattisesti suomenkielisen ääntämisasun mukaan. Ota huomioon, että suomenkielinen ääntämisasu ei välttämättä ole kaikille nimille luontevin. Käytetyn tavutuksen voit tarkistaa osoittamalla tavujen lukumäärää.

 
To see PanuWorld's finest appearance, update your web browser!