ArjaWorldin seinäkalenteri

Tulosta oma seinäkalenteri valokuvilla

Tällä ainutlaatuisella kalenterigeneraattorilla voit tehdä oman seinäkalenterin netistä löytämistäsi kuvista. Tämä onnistuu suoraan ilman mitään ohjelmien asentamista.

Sinun tarvitsee etsiä netistä kaksitoista mieluisaa kuvaa kalenteriasi varten. Katso alta ohjeet, kuinka saat kuvien osoitteet (URL:t) kopioitua tälle sivulle. Esimerkiksi Arja-kalenterin saat käyttämällä Arjan virallisella mediasivulla olevia kuvia. Lisää kuvia löydät ArjaWorldin kuvalinkkisivun kautta.

Tämä kalenterityökalu on ensisijaisesti tarkoitettu netissä olevien kuvien käyttöön kalenterissa. Omien omalla koneella olevien digikuvien käyttö ei ole ihan helppoa, mutta periaatteessa mahdollista. Katso ohjeet omien kuvien käyttöön sivun alareunasta.

Vuosi
Kuvien osoitteet (URL:t tai hakemistopolut)
Korvaa esimerkkikuvien osoitteet haluamiesi kuvien osoitteilla
Tammikuu 
Helmikuu 
Maaliskuu 
Huhtikuu 
Toukokuu 
Kesäkuu 
Heinäkuu 
Elokuu 
Syyskuu 
Lokakuu 
Marraskuu 
Joulukuu 
  

Kuvien osoitteiden kerääminen netistä

Etsi netistä suurehkoja kuvia, jotta tulostetussa seinäkalenterissa kuvat eivät näyttäisi "karkeilta". Haluamiesi kuvien osoitteet poimit tälle sivulle seuraavalla tavalla:

1. Löydettyäsi sopivan kuvan joltain nettisivulta, klikkaa sitä hiiren oikealla näppäimellä ja valitse "Ominaisuudet" (Properties), maalaa URL-kohta kokonaisuudessaan ja valitse sen päällä hiiren oikealla näppäimellä "Kopioi" (Copy) (ks. kuva).

(Huom. Firefox-selaimessa kuvan osoitteen kopioiminen onnistuu suoraan klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla "Copy Image Location".)

Spread Firefox Affiliate Button
2. Sen jälkeen palaa tälle kalenterinluontisivulle ja liitä (Paste) kopioimasi URL hiiren oikealla näppäimellä haluamasi kuukauden kohdalle (ks. kuva).


3. Valitse vastaavalla tavalla kaikkien kuukausien kuvat. Kun haluamasi kuvat on valittu, klikkaa esikatselunäppäintä nähdäksesi ja tulostaaksesi ainutlaatuisen seinäkalenterisi!

Omalla koneella olevien digikuvien käyttö

Tämä kalenterityökalu on tarkoitettu ensisijaisesti netissä olevien kuvien kanssa käytettäväksi. Omien digikuvien käyttö on silti mahdollista, mutta vaatii hieman enemmän tietokoneosaamista.

  1. Tallenna kalenteriin haluamasi kuvat ensin sellaiseen kansioon tietokoneellasi, jonka ns. hakemistopolun tunnet.
  2. Viittaa kokeeksi yhden kuukauden kohdalla valokuvaan muodossa asema/hakemisto/polku/tiedostonimi (ks. kuva)
    Huom.! Linux- ja Mac-koneissa hakemistopolut ovat erinäköisiä kuin esimerkkikuvassa.
  3. Kokeile esikatselun avulla näkyykö kuva oikein. Esikatseluikkunoita avatessasi valitse vaihtoehto Avaa (Open).
  4. Tarkista hakemistopolun oikeinkirjoitus, jos kuva ei tule näkyviin.
  5. Mikäli kuva tulee näkyviin, voit kopioida hakemistopolkuosan muille kuukausille ja vaihtaa tiedostonimiosat haluamiksesi. Kun haluamasi kuvat on valittu, klikkaa esikatselunäppäintä nähdäksesi ja tulostaaksesi ainutlaatuisen seinäkalenterisi!

Näet ArjaWordin hienompana, jos hankit uudemman Internet-selaimen!