200×KORISEVA-kansio

Kooste Arjan vauhdikkaimmasta keikkailuvuosikymmenestä

Arjan tasan viikko sitten julkaistun "Kuningatar Arja – ammattina artisti" -kirjan (Docendo) johdosta päätin kaivaa hiukkasen omiakin arkistojani ja muistojani Arjaan liittyen. Kun Arjan kirjan avaa sivulta 79, näkyy kuvassa kaiken muun kuva- ja leikemateriaalin joukossa alla olevan kuvan kaltainen valokuvakansio. Siinähän se "uniikkikappale" on, jonka 1990-luvulla kokosin valitsemalla yhden valokuvan jokaisesta Arjan keikasta tai vastaavasta, jolla olin käynyt!

Vaikuttaa siltä, että pari vuosikymmentä sitten oli minulla hyvin aikaa käydä keikoilla ja otella valokuvia (filmille, totta kai), sillä ehdin käydä yli parilla sadalla keikalla 1990-luvun aikana. Arjallakin tosin oli tuona "hulluna vuosikymmenenä" paljon enemmän esiintymisiä ja vähemmän muita projekteja & lomia. (Sittemmin vapaata aikaa on ollut minulla vähemmän ja vähemmän, mutta olen sentään edelleen käynyt muutamalla keikalla vuodessa, ja viitsinyt lisätä käymäni keikat siihen samaan Excel-taulukkoon, jonka kaksikymmentä vuotta sitten aloitin: nyt mennään jossain hiukkasen 500 keikan yläpuolella...)

Koska tein vuoden 1999 kansion  perinteiseen tapaan aidoista valokuvista ja oikeasta valokuvakansiosta, ei niitä ole olemassa kuin yksi kappale. Itselle "arkistoon" kokosin ko. kansiota jäljittelevän nettiversion (joka jo itsessään oli 1990-nettiselaimilla suhteellisen haastava homma). Mitään käyttöä tälle nettiversiolle ei ollut, mutta nyt Arjan kirjan myötä asia palasi mieleen ja tutkistelin vieläkö "kansio" löytyisi jostain ja saisiko sen kohtuuvaivalla toimimaan nykylaitteissa. Arjan kirjan ja uran kunniaksi latasin sen nyt teidän kaikkien selattavaksi: Katso esimerkkejä millaisilla keikoilla Arja esiintyi 1990-luvulla, olitko kenties itse paikalla joissain niistä? Klikkaa alla olevaa kansikuvaa aloittaaksesi selaamisen. (Huom.! Ensimmäinen aukeama on kannen ja kansilehden välinen ja siten tarkoituksella tyhjä kuten siinä aidossa kansiossakin.) Hauskaa aikamatkaa!

Kuvien yhteydessä olevat tekstit kertovat keikkapäivämäärän lisäksi tapahtumapaikan ja joissakin tapauksissa tapahtuman luonteen. Joistakin keikoista olen kirjannut jotakin mieleen jäänyttäkin korostetusti minä-persoonassa — eräs tyyli sekin. Näkyypä muistiinpanoista sekin, kuinka ideoitiin erilaisia tavaroita ym. jotka Arja pystyi ottamaan mukaan esitykseensä ja jotkut niistä oli käytössä jopa useamman keikan ajan.

This album is an online copy of an photo album, which I composed in 1990's by selecting one picture from each event where I had seen Arja. Now, in order to celebrate Arja's new book "Kuningatar Arja – ammattina artisti" (ISBN: 978-952-291-182-7) I have opened this online version of the album for free viewing. In fact, if you look at page 79 in Arja's book, you can actually see the original 16-year-old photo album in the picture.

Click the cover picture of the album below to start. (NB! The first two pages are intentionally left empty. In other words: that space itentionally left blank.)


Näet ArjaWordin hienompana, jos hankit uudemman Internet-selaimen!