ArjaWorldInfo


Kuvat

Jutut Viestit Linkit

21.10.2001 arjaworld@gmail.com

Käsintehdyt Arja Koriseva -solmiot

Näitä solmiota et saa kuin itse tekemällä


Tekemäni kolme kokeellista Arja Koriseva -solmiota.

Useimmiten käytän Arjan keikoilla Arja-solmioita, vaikka erittäin epävirallisissa Arja-tapahtumissa voidaan minut tavata ilman solmiota. Toistaiseksi en ole valitettavasti nähnyt muita Arja Korisevan kuvilla koristeltuja solmioita.

Osasyynä solmiointooni on se, että pienempänä (1990-luvun alussa) kehittelin tuloksetta jotain Arjaan liittyvää vaatekappaletta, joka sopii myös miehen ylle - Arjan kun myi naisille sopivia pillerihattuja, jotka olivat silloin kovasti Arja-fanien suosiossa.

Mahdollisesti olen näiden vuosien aikana saanut käyntiin pienen kiinnostuksen Arja-solmioihin. Solmioita on kyselty Arjan fan clubistakin. Suurin solmiosuosiopiikki oli varmaan sen jälkeen kun Arvo Vuorela pyysi minut keväällä 1999 esittelemään Arja-solmiota lokakuussa 1999 esitettyyn Arja-dokumenttiin.

Kesällä 2000 fan club on julkistanut ensimmäisen Arja-solmion. Tässä solmiossa ei kuitenkaan ole kuvaa, vaan nimmari. Kuvalliset solmiot täytyy edelleen tehdä itse.

Solmioiden tekeminen kotikostein

Kuten kaikille arvonsa tunteville miehille on selvää, myös Arja-solmioni ovat 100 % silkkiä. Muovinen (polyesteri-) solmio ei ole Arjan arvoinen härveli. Tästä johtuen solmioni ovat hieman työläitä valmistaa:

Valitsen hyvän silkkisen pohjasolmion, joka toimii solmion varsinaisena osana.

Muotoilen hyvälaatuisen kuvan, joka on kooltaan noin A4. Kuva yhdistetään solmion kuosista skannattuun näytteeseen siten, että kuosi näyttäisi jatkuvan kuvan taustalle. Kuvatiedoston koko on tällöin työvaiheessa jopa 125 megatavua.

Kuvatiedosto tulostetaan lasertulostimella kangassiirtokuvalle, joka prässätään valkoiselle 100 % puuvillakankaalle 45 asteen kulmaan kuteeseen nähden. Tämä työvaihe on tehty painofirmassa.

Tämän jälkeen pohjasolmion pää puretaan ja uusi kuva yhdistetään ompelemalla solmion kuviointiin sopivasti.

Uudesta kankaasta taitellaan ja ommellaan uusi solmion pää.

Prässäyslämpötilan vuoksi en ole voinut käyttää silkkistä kangasta kuvan kohdalla. Käyttämällä itse tilattua painatusta ainoastaan kuva-alueella, voidaan painatus tehdä halvalla (painettava alue on ainoastaan A4:n kokoinen). Toinen vaihtoehto olisi painaa kuvaa ja kuosia metrikaupalla, josta voisi ommella kokonaan uuden täysmittaisen solmion.


 Solmio 1

Julkistettu Tuuloksen Kapakanmäellä 9. toukokuuta 1997.

Tässä solmiossa on vain yksi valokuva. Se on otettu Riihimäen Riutaharjulla 23.4.1994. Kuva on varsin onnistunut, vaikka se on otettu Riutanharjun huonosti valaistun takaoven lähellä.

Tässä solmiossa voit havaita:

Arjan taustaa on hieman tummennettu.

Harmaata auto Arjan takana on reilusti tummennettu salamavalon heijastuman poistamiseksi.

Keinotekoinen tähtisumu on lisätty kuvan yläosaan.

Yhtenäinen punainen väri on lisäätty taustaan aloittaen kuvan alareunasta ja häivyttäen taivaaseen.

Arjan rintamuksen taakse on lisätty valkoinen radiaalinen gradientti Arjan loiston korostamiseksi.

Kontrastia on kauttaaltaan lisätty painatusta varten.

Kuvassa voit havaita Arjan auton rekisterikilven.


 Solmio 2

Julkistettu Lahden Kaupunginteatterissa 19. syyskuuta 1998 (II Arja Korisevan fanitapaaminen).

Tässä solmiossa on kolme (3) valokuvaa, yksi rintakuva ja kaksi kokovartalokuvaa. Rintakuva ja vasemmanpuoleisin kokovartalokuva on otettu Oriveden Rönnissä 27.6.1998. Tämä kokovartalokuva on otettu erityisesti uutta solmiota varten Arjan suosiollisella avustuksella. Kolmas kuva on otettu Tuuloksen Kapakanmäellä 26.6.1998.

Solmiossa voit nähdä:

Kuvan yläosa matkii pohjasolmion kuviointia. Tässä osassa voit havaita myös pieniä vinoneliön muotoisia aukkoja, joista valokuva näkyy läpi.

Ylin kuva on vinoneliön muotoisessa kuvioinnissa olevassa aukossa. Tämän aukon yläreuna on häivytetty kuviointiin.

Kahden kokovartalokuvan taustat on häivytetty toisiinsa ja tummennettu hieman Arjan fantastisen vartalon korostamiseksi.

Vasemmanpuoleinen kokovartalo-Arja on tuotu punaisen reunaviivan päälle, jotta hänen kaunis tukkalaitteensa näkyisi kokonaan.

Kontrastia on kauttaaltaan lisätty painatusta varten.


 Solmio 3

Julkistettu Samppalinnan kesäteatterissa 22. kesäkuuta 2000 (III Arja Korisevan fanitapaaminen).

Tässä solmiossa on yksi iso rintakuva. Kuva on otettu Kuusankoskella Hotelli Sommelon ravintolassa 22.1.1999. Arjaa täytyy kiittää siitä, että filmille tarttuu edes silloin tällöin poseerattuja solmiokelpoisia otoksia.

Solmiossa voit nähdä:

Kuvan taustalla on skannattua pohjasolmion kuviointia.

Kuva on kallistettu myötäpäivään 13 astetta, jotta se sopisi solmion kapeaan tilaan paremmin.

Kontrastia on kauttaaltaan lisätty ja kuvaa tummennettu huomattavasti painatusta varten.