ArjaWorldInfo


Kuvat

Jutut Viestit Linkit

4.10.2001 arjaworld@gmail.com

Arja Koriseva -solmiopidike

Tyylikäs lisä pukeutumiseen


Arja Koriseva -solmioneula on pieni, mutta hieno yksityiskohta pukeutumisessa.

Arja Koriseva Fan clubin fanituotevalikoiman ainoat "korut" ovat oikeastaan Arja-pinssit, joita on ollut vuosien varrella yhteensä kolme erilaista. On kuitenkin vaatekokonaisuuksia, joiden kanssa pinssien käyttö on vaikeaa tai niille on vaikea keksiä luontevaa paikkaa.

Miehen käyttäessä solmioita luonnollinen korun paikka on solmiopidike tai -neula. Tavallistakin pinssiä voi käyttää solmion kiinnittämiseen, mutta se on vaikeaa piikin paksuuden ja lyhyyden vuoksi. Tämän vuoksi on syytä askarrella oma Arja-solmiopidike!

Solmiopidike viralliseksi fanituotteeksi?

Arja-solmiopidikkeiden käyttö on rajoittunut solmiota käyttäviin miesfaneihin. Vaikka kohderyhmä on pieni, Arja itse innostui ajatuksesta nähdessään juuri rakennetun solmiopidikkeen 31.8.2001 Someron Esakallion keikalla:

"-Mutta voihan naiset ostaa näitä lahjaksi miehille."

Mutta tämä Arjan ajatus on jopa erinomainen! Pinssejä tekevät yritykset tarjoavat lähes poikkeuksetta samasta kuvalaatasta myös solmioneulavaihtoehdon. Toimittajasta riippuen voi olla kokonaiskustannuksien kannalta merkityksetöntä, vaikka pieni osa seuraavasta pinssitilauksesta tilattaisiin solmioneuloina!

Siis solmioneulojen tilaaminen erikseen omalla kuva-aiheellaan tulisi todennäköisesti liian kalliiksi, mutta pienen erän tilaaminen uusien pinssien kanssa samasta kuva-aihiosta olisi järkevää!

Rakentaminen itse

Kuvassa esitetty solmiopidike tuli maksamaan 65 markkaa. Kuvalaatta on virallisesta Arja-pinssistä (20 mk) ja kullan värinen hauenleukatyyppinen solmiopidike Kiasman Sika-sarjasta (45 mk). Itse solmiopidikkeeksi sopii hyvin lähes jokainen mainoslelu, kunhan mainoslogon kiinnitysjälki tai -teksti voidaan peittää Arjan kuvalla.

Jos solmiopidikkeessä on Kiasman pidikkeen tavoin erikseen liimattu kuva-aihe, irrotetaan se solmiopidikkeestä varovasti pöytäveitsellä vääntämällä.

Vastaavasti Arja-pinssistä irrotetaan piikki samalla veitsellä kampeamalla! (Piikkihän on liimattu kuvalaattaan!) Tämän jälkeen kuvalaatta liimataan solmiopidikkeeseen siten, että alkuperäisen kuvan kiinnitysjälki tai mainosteksti peittyy. Liimaksi sopii hyvä kontaktiliima, esimerkiksi Kiilto Tixo. Kontaktiliimaa käytettäessä on muistettava antaa liiman kuivua käyttöohjeessa määrätty aika ennen kappaleiden liittämistä toisiinsa. Näin liitoksesta saadaan riittävän luja.