uusi Firefox ja Thunderbird + suomenkielinen oikoluku

Kuinka saada oikoluku toimimaan Firefoxin/Thunderbirdin 5, 6, 7 -versioissa

Lennossa tarkistava suomenkielinen oikoluku on Firefox -selaimen yksi arvokkaimmista lisäominaisuuksista. Firefoxin virallinen suomenkielen oikolukulaajennus ei kuitenkaan toimi uusimmissa Firefoxin versioissa. Vastaava ongelma on Thunderbird-sähköpostiohjelman uusimpien versioden kanssa.

Tällä kertaa aiemmin käyttämäni install.rdf-tiedoston muokkaaminen ei saanut oikolukua toimimaan. Onneksi on kuitenkin jo olemassa uudempia kehitysversio suomenkielisestä oikoluvusta, jolla oikoluvun saa toimimaan jopa uusimmissa 7-versioissa ilman mitään kikkailua.

Suomenkielen oikoluku uusimmille Firefoxeille ja Thunderbirdeille
Linkki suomenkielisen oikoluvun Windows- ja Mac-kehitysversioita sisältävälle sivulle.

Itse olen todennut Windows-version 2.0rc2 toimivaksi niin Firefox 7:n kuin Thunderbird 7:n kanssa sekä Windows XP (32-bit) että Windows 7 (32-bit) -alustoilla. Thunderbirdissä suomi ei näy valittavien kielten listassa muualla kuin varsinaisessa oikolukuikkunassa (paina Check Spelling -painiketta), mutta tämä pieni puute on ollut myös aiempien Thunderbird-versioiden kanssa.

Thunderbirdiin oikolukupaketin asennus onnistuu helpoiten valitsemalla Thunderbirdissä Tools—Add-ons ja vetämällä oikolukupaketin latauslinkki Firefoxista tähän Thunderbirdin Add-ons Manager -ikkunaan pitämällä hiiren nappula painettuna.

Linkki näihin kehitysversioihin löytyy myös oikolukupaketin viralliselta sivulta, mutta harvapa on sitä tuskissaan huomannut...


Spread Firefox Affiliate ButtonJotta pääsin itse päivittämään selaimeni 3.0.1-versioon, tilapäisenä ratkaisuna  muutin edellä mainittua epävirallista Firefox 3.0:lle tarkoitettua oikolukupakettia niin, että sen asentaminen on mahdollista myös version 3.0.1 selaimeen (ja myöhempiin 3.0.*-alkuisiin versioihin).

Oikolukuongelma voi estää myös monen muun siirtymisen uusimpaan Firefox-versioon, joten tarjoan muutetun oikolukupakettini myös muille hätäavuksi:

Suomenkielen oikoluku Firefox 3.0:lle, 3.0.1:lle ja uudemmille (XPI, 2780 kB)
Sama kuin Andris Paveniksen Firefox 3.0:lle tarkoitettu epävirallinen suomenkielen oikolukulaajennus http://ap1.pp.fi/mozilla/mozvoikko/0.9.5/mozvoikko-0.9.5.xpi, mutta muutettu install.rdf-tiedostoa. Lähdekoodeissa ei muutoksia.
Suomenkielen oikoluku Firefox 3.6:lle
Epävirallisen Firefox 3.0 -oikoluvun tekijä Andris Paveniksen versio toimii sellaisenaan myös Firefox 3.6:ssa. Eli Firefox 3.6:ssä ja uudemmissa toimivan oikoluvun voi ladata suoraan hänen sivuiltaan. Kiitos Andris!

Tämäkin versio lakkaa asentumasta viimeistään Firefoxin version 3.7 (tai suuremman) myötä. Siihen mennessä toivottavasti virallinenkin oikoluku on on jo saatavilla...

 
To see PanuWorld's finest appearance, update your web browser!